Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една

...
Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една
Коментари Харесай

Путин заплаши Полша и Запада

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една експанзия против Беларус по всевъзможен начин, с които разполага, както и че ще има отговор на проектите за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно съвещание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинското боен съюз (бел.ред Путин употребява думата обединение) е плануван да се употребява за окупация на територията на Западна Украйна. 

" Не мога да не разясня и това, не е нужно да си го представяте, то е очевидно, а и се появиха известия в пресата, за проекти за основаване на някакво си, по този начин наречено полско-литовско-украинско обединяване. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те по този начин или другояче са задоволително там и се унищожават - а за постоянно, добре оборудвано военно формирование, което се възнамерява да бъде употребявано за интервенции на територията на Украйна. Включително, за сякаш гарантиране на сигурността на модерна Западна Украйна, само че в действителност, в случай че наричате нещата с същинските им имена, за следваща окупация на тези територии. В последна сметка вероятността е явна - ако полските елементи влязат да вземем за пример в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат вечно. "

Конкретно в изявлението си Путин засегна Полша и полските водачи, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да образуват коалиция, която да се намеси в спора с Украйна и да " откъсне по тлъсто парче " и да си върнат това, което те смятат за свои исторически територии в актуалната Западна Украйна.

Самата Полша била получила забележителна част от своите западни територии като подарък, с помощта на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е не запомнила за това, само че Москва е подготвена да го подсети, счита Путин.

" Благодарение на Съветския съюз, с помощта на позицията на Сталин, Полша получи обилни земи на Запад, земите на Германия. Точно по този начин, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите другари във Варшава са не запомнили за това? Ще ви напомним ", предизвести той.
ТЕМА преди 3 часа 1006 преди 4 часа 506 преди 22 часа 1409
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР